Stibat

Stibat

Stibat In Nederland is wettelijk vastgelegd hoe inzameling en recycling van lege batterijen verloopt. De overheid en verwerkingsbedrijven spelen hierin een rol, maar ook medewerking van producenten en winkelbedrijven is essentieel. Ondernemers die (producten met) batterijen importeren, produceren en verkopen, zijn daarom verplicht een bijdrage te leveren aan het proces.

Producenten en importeurs dragen een klein bedrag af voor iedere batterij die zij op de Nederlandse markt brengen: de zogenoemde beheerbijdrage. Met deze bijdrage bekostigt Stibat het transport, de sortering en de recycling van lege batterijen. Ook de ontwikkeling van publiekscampagnes wordt uit de beheerbijdrage betaald.

Als een spin in het web zorgt Stibat ervoor dat alle partijen kunnen meewerken aan inzameling van lege batterijen. Bijvoorbeeld met informatie over wet- en regelgeving, een administratieprogramma en een ophaalservice voor afgedankte batterijen. Daarnaast zet Stibat campagnes op om het inzamelgedrag van consumenten positief te beïnvloeden.


Meer informatie: www.stibat.nl

  • Samenwerking Stibat met Stichting Opkikker en Foundation Ard el Amal

    Samenwerking Stibat met Stichting Opkikker en Foundation Ard el Amal

    Tuesday 3 November 2015 - Stibat (Stichting Batterijen) verzorgt al bijna twintig jaar de inzameling en recycling van lege batterijen. Er zijn ruim 24.000 inleverpunten in Nederland, waaronder bijna 5.000 basisscholen. Op deze basisscholen kunnen de kinderen lege batterijen inleveren. Voor ieder ingeleverde batterij spaart de school punten. Deze…
  • Stibat geeft gastles over lege batterijen

    Stibat geeft gastles over lege batterijen

    Tuesday 13 October 2015 - In het kader van de First Lego League heeft Stibat een gastles gegeven op de middelbare school JenaXL te Zwolle. Al jaren doet een team van deze school mee aan de First Lego League, een wedstrijd waar jongeren worden uitgedaagd om technologie te combineren met een maatschappelijk thema. Het thema van dit jaar: Trash Trek.

Over Producenten Verantwoordelijkheid Nederland

De Vereniging Producentenverantwoordelijkheid Nederland (VPN) is in 2011 formeel opgericht en heeft ten doel:

Het behartigen van de belangen van de leden en de aan de leden verbonden producenten en/of importeurs voor zover deze belangen betrekking hebben op een goede invulling van producentenverantwoordelijkheid. Het ten behoeve van producenten en/of importeurs die zijn aangesloten bij de leden van de vereniging het zoveel als mogelijk optimaliseren en standaardiseren van de inzamel- en recyclingsystemen (in de ruimste zin van het woord) van de leden van de vereniging.

Nieuws

Contact

Deze website is een initiatief van de Vereniging Producentenverantwoordelijkheid Nederland (VPN)

Mail: vpn@producenten-verantwoordelijkheid.nl
Telefoon: 088 - 024 1100